RC Klub (Miskolc) BelépésKépek

Nagy_Extra 012.jpg

Építés, Technológia

Látogatóink:

Oldalainkat 8 vendég böngészi
Tartalom találatai : 2413354
dji Repülési napló II. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Magi István   
2020. november 16. hétfő, 10:02

dji Repülési napló II.
(Airdata)

A repülési napló kezelés II. részében a sokkal kényelmesebb használatú Airdata web + mobil app kombó kiértékelő/megjelenítőről írok. Nagy előnye, hogy a mobilkészülékre telepített app segítségével a repülési naplók automatikusan szinkronizálódnak a köszponti szerverrel, ahol a feldolgozás megtörténik. Az app segítségével a telefonon, a weblap segítségével a számítógépen lehet tanulmányozni a repülési útvonalakat, szenzor adatokat és eseményeket. Látványos kiértékelések és trendek jeleníthetőek meg.

Természetesen ez az alkalmazás is a mobilra letöltődött telemetriás adatokból dolgozik.

A kapott adatokat jobban kiértékeli, becsül belőle és több egyéb szolgáltatást ad, mint a PhantomHelp. A telepített mobil app képes manuális és ütemezett szinkronizálásra a weblap és a drónvezérlő app telemetriás adatait tartalmazó almappa között.

Használatukhoz regisztrálás szükséges (ingyenes). Regisztráció után érdemes a mobil app letöltése és engedélyezése a drónvezérlő app-hoz kapcsolódásához.


(saját adatok kezelése regisztráció után)(adatok feltöltésének módja vagy kézi, vagy automatikus)(támogatott  alkalmazások automatikus feltöltéshez)(telepítés mobilra)

Van lehetőség a gyártó (dji) szerveréről is leszedni a repülési naplót. Ehhez kell a dji regisztrációnk megadása:


(Airdata összekapcsolása a drónunkkal)


Amennyiben a dji szerveréről akarjuk a szinkronizálást, úgy a dji Fly alkalmazásba be kell legyen kapcsolva az automatikus feltöltés is.


(dji Fly a mobilon)


Sikeres szinkronizáció után mind a weblapon, mind a mobilon kedvünkre tanulmányozhatjuk az adatokat.


(repülési naplók megjelenítése)(szenzor adatok)


Ugyanezeket a mobilon is:


(napló)(bejárt útvonal, alapvető szenzor adatokkal)(akku állapotok)(akku feszültség)(Szétcsúszás és kalkulált akku állapotok)