RC Klub (Miskolc) BelépésKépek

PC9_glow 028.jpg

Építés, Technológia

Látogatóink:

Oldalainkat 93 vendég böngészi
Tartalom találatai : 2371342
dji Repülési napló I. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Magi István   
2020. november 13. péntek, 06:47

dji Repülési napló I.
(DJI FlightRecord)

Ezeket a naplókat a DJI SDK  (a fedélzeten futó Linux) hozza létre, és a motor indításától a motor leállításáig (vagy a jelvesztésig) futnak, néhány száz adatmezőben rögzítve a repülőgéptől az RC-hez továbbított telemetriát 10 Hz-es sebességgel. Tartalmazzák az akkumulátor, a botok és a kamera adatait, a repülési állapotot és a hibajelzéseket, GPS koordinátákat, de nem tartalmaznak motor adatokat, nyers szenzorokat, stb.

Ezekre van szükség az egyszerű események elemzéséhez valamint a berepült útvonalak megtekintésére. Tárolási helye a mobil eszköz (telefon, tablet) aplikációs mappája.

A telemetriáról részletesebben itt olvashat!

Megtekintéséhez a mobil eszközből le kell tölteni DJIFlightRecord_YYYY_MM_DD_ [hr-min-sec] .txt. elnevezésű naplófájlokat. Az elnevezés értelemszerűen év_hónap_nap [óra-pers-másodperc] .txt kiterjesztéssel.
A fájlok megtalálhatóak a mobil eszközön:

A DJI GO 4 rendszert futtató iOS eszközökön számítógépen keresztül kell hozzáférnie az alkalmazásfájlokhoz, akár az iTunes segítségével, akár egy fájlrendszer-böngészővel, például az iExplorerrel. A TXT naplók az Apps » DJI GO 4 » FlightRecords alkalmazásban vannak. Ugyanezzel a módszerrel lehet elérni a DJI Fly fájlokat a DJI Fly » FlightRecords alkalmazásban, de a DJI Fly alkalmazással az iOS Files alkalmazással is elérhetők, ha a Browse » On My iPhone » DJI Fly » FlightRecords lehetőséget választják.

Android-eszközök esetén a fájlrendszernek akkor kell csatlakoznia, amikor csatlakoztatva van egy Windows-géphez, vagy a Mac különböző szoftveropcióival. A DJI GO 4 alkalmazással a TXT naplók a DJI » dji.go.v4 » FlightRecord fájlban vannak. A DJI Fly-vel a DJI » dji.go.v5 » FlightRecord.​-ban vannak.

Az iOS alatt a DJI Fly alkalmazásfájlok közvetlenül elérhetők az iOS "Files" alkalmazásban, de a DJI GO 4 alkalmazás nem rendelkezik ezzel a lehetőséggel.

Megtekintéséhez, elemzéséhez és akár exportálásához a:

Feltöltheti őket a PhantomHelp vagy az AirData oldalra, melyek utána közvetlen megtekintési linket is adnak.

Az AirData automatikus naplófeltöltési (szinkronizálási) lehetőségekkel is rendelkezik, közvetlenül a legtöbb vezérlőalkalmazásból.


A phantomhelp.com a naplófálj feltöltése után megjeleníti a repülési útvonalat, alul a repülési útvonalhoz tartozó telemetriás adatokat, valamint a vezérlő botok állapotát, műhorizontot.

Alsó-középen található a görgető, mellyel bejárhatjuk a teljes lerepült útvonalat és alatta a hozzátartozó telemetriás adatokat látjuk folyamatosan. A mértékegysége imperial-ra átváltott.
Érdekessége, hogy a műholdképet (főleg városokban) 4 irányból is megnézhetjük (jobb oldali gombokkal változtathatóan). A műholdkép mozgatható, nagyítható a Google Earth Map szokott módján.

A telemetriás sáv adatai:

Repülési idő, Repülési mód, GPS műholdak száma, IMU magasság, VPS függőleges sebesség, Vízszintes sebesség, Távolság a Home pozíciótól, Akku állapota, Feszültsége, Cella 1 feszültsége, Cella 2 feszültsége, Cella szétcsúszás mértéke, Hibaüzenetek

A telemetriás adatok exportálhatóak más formátumokba, későbbi részletes elemzés céljából is. További információt a weblapon talál.